Владимир Путин потвърди, че голямото контранастъпление, което Украйна подготвя от

...
 
Владимир Путин потвърди, че голямото контранастъпление, което Украйна подготвя от
Коментари Харесай

Владимир Путин: Украинската контраофанзива започна

 

Владимир Путин удостовери, че огромното контранастъпление, което Украйна приготвя от месеци, е почнало на фронта, само че добави, че силите в Киев не са съумели да реализират задачите си, съобщи Франс прес, представена от 24 часа.

„ Можем решително да кажем, че тази атака е почнала, както се вижда от потреблението на украинските стратегически запаси “, сподели Путин във видео, публикувано в „ Tелеграм “ от кореспондент на съветската социална телевизия.

По думите на съветския президент боевете не престават от пет дни, само че „ украинските войски не са постигнали задачата си в нито едно от направленията на боевете “.

„ Всички опити за контранастъпление, направени до момента, се провалиха, само че режимът в Киев към момента има нападателен капацитет “, добави Путин, твърдейки, че съветският ответен удар „ ще се основава на тази констатация “.

Руската войска заяви за интензивни боеве в Южна Украйна през последните дни, потвърждавайки, че е отблъснала няколко украински офанзиви, които биха могли да бъдат началото на огромното контранастъпление, подготвяно от месеци от украинския общоприет щаб.

Украйна, чиято войска в този момент е снабдена с съвременно западно военно съоръжение, наподобява не бърза да афишира контранастъплението си, като в същото време продължава да поддържа тактиката си неразбираема.

Според украинския заместник-министър на защитата киевските сили правят „ дейни бойни интервенции “ покрай разрушения град Бахмут на изток и водят „ позиционни боеве “ на юг, където съветските войски са в защита.

Руската войска направи във вторник извънредно самопризнание – за гибелта на 71 свои бойци в интервенциите, целящи да отхвърлен украинските офанзиви по целия фронт, показва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Етикети: офанзиваПутинРусияУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР